9 Eylül 2008 Salı

2012 . . . Çağların Değişimi..

Çağların değişimi başladımı ?


Hemen hemen herkes bu tarihi işitmiştir . Dünyada önemli değişimlerin yaşandığı bu oluşumlar şu an bilmediğimiz veya farkında olmadığımız bir olaya bizi hazırlıyor olabilirmi ?
Son yıllarda alışık olmadığımız aniden yükselen hava sıcaklıklarını , donduran soğukları , selleri , depremleri
hepimiz konusur ve duyar olduk .

Bunu mayaların 21 Aralık 2012 fenomeni ile ilişkilendirmelimiyiz?


Konularında değerleri dünyaca kabul edilen ünlü bilim adamları tarafından , yapılan araştırma ve analizlerin , dünya ve güneşin hareketi ile ilgili gözlemlerinden çıkan sonuç 2012 yılında büyük felaketlerin olacağı ve güneşten etkilenmeler sonucu dünyada canlı yaşamın büyük ölçüde azalacağı söyleniyor . Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) iklim uzmanı ; Jay Zwally erimenin bu hızla devam etmesinin Kuzey Buz denizinin beklenenden çok daha yakın bir zamanda , 2012 yazının sonunda buzdan arınmış bir hale gelebileceğini söyledi . Daha önce verilen süre 2040 yazı bile inanılması güç geliyordu . Geçtiğimiz yılın sonlarında Kuzey Kutbu’nun tam üzerinde bulunan buz kütlesi , bilinen tarihte ilk defa erimesi ve Green Peace’in açıklamasına göre buzun on fitten daha ince olduğu bir zamanın hiç olmamasıydı .
Güney Kutbu yaklaşık üç buçuk mil derinliğinde buz kütlesine sahip olmasına rağmen büyük parçalar kopmaya ve erimeye devam ediyor . Discovery kanalında yayınlanan bir belgeselde ise belirli periyotlarla dünyanın manyetik alanında muazzam değişikliklerin olduğunu 3 boyutlu animasyonlarla bize sunuldu .
Amerika’da patlamasına kesin gözüyle bakılan Yellowstone parkında bununan 600 bin yılda bir patlayan yanardağın patlama zamanının yaklaştığı ve bu zamanında 2012 ye denk geldiği belirtiliyor . Maya takviminin sıfırlanacağını ve bununda büyük bir tufanla başlayacağına inanan Hollandalılarsa deniz kıyısında kalan ülkelerinin sular altında kalacağına inanıp acil durum ekipmanlarını yanlarından ayırmıyorlar . Şasırtıcı bir astrolojik bilgiye sahip olan bu medeniyet sadece güneş , ay ve gezenleri değil bütün uzak yıldızları ve hareketlerini gözlemlemişler ve gözlemleri bizim bugünki teknoloji ile hesapladığımız zamandan milyonda bir hata payı ile bilmişlerdir.
Maya kehanetlerine göre 2012 dünya için çok önemli . Bu tarihi sümer takvimleride doğruluyor . Bu tarihi yeni bir çağ’ın başlangıcı olarak kabul eden bilim adamları da iklimlerin bu denli değişiminin büyük bir ipucu olduğunda hemfikirler . Beşinci Kutupsal kayma olarak adlandırılan bu değişimde daha önceki değişimlerde olduğu gibi kutupların manyetik alanının değişmesiyle meydana gelecegi söyleniyor . Maya’lara görede daha önce yaşanan 4 çağ’da bu şekilde sona erdi.
Bütün bu bulgular bizden oldukça farklı bir medeniyeti gün ışığına çıkarıyor . Astronomi uzmanı Mayalar .

Kimdi bu Maya’lar ?


Maya uygarlığı , Amerika kıtasındaki Kolomb öncesi uygarlıklardan biri . Bir Orta Amerika uygarlığı olan Mayalar binlerce yıl boyunca Meksika ‘nın güneydoğusundan , Honduras , El Salvador , ve Guatemala ‘ ya kadar uzanan bir bölgede hüküm sürmüşlerdir .
İhtiyaçları dışında çok fazla kişisel esyalara sahip olmayan Mayalar basit tarım araçları kullanır , bununla beraber topraktan verim alabilmek için ayinlerin düzenlenmesine inanırlar ve bu ayinlerde en göşterişli giysileri giyer ve doğayla barış yaptıklarına inanırlardı . Bu ayinleri kabile liderleri düzenlerdi . Halk ve liderler yerlerini bilirlerdi . Bu esrarengiz insanlar , kehanetler yapabilmek için rüyaları kullanırlardı . Sırlarla dolu dinlerine çok bağlıydılar ve hiç bişey anlaşılmayacak biçimde de şifrelemişlerdir . Kelimenin tam anlamıyla gizemli bir medeniyetti .

Peki bu dünyanın tamamen yok olacağı anlamınamı geliyor ?
Maya’lar 2012 için zamanların sonu olduğunu ama bu dünyanın tamamen yokoluşu değil fiziksel ve ruhsal değişimlerle inişte olan insanlığın yeniden yukarıya çıkışın yaşanacağı bir çağ olacarak tanımlıyor . Bazı dinler ise bundan Altın çağ ve Nirvana olarak bahsediyor.



Maya’lar yeni çağda ;

Para ve zamanın ötesine geçeceğimizi ,
Dördüncü boyuttan beşinci boyuta gireceğimizi ,
Bildiğimiz teknolojinin ötesine geçeceğimizi ,
Solar sistemin ve gezegeninin , evrenin geri kalan kısmı ile senkronize olacağını ,
DNA’ların evren tarafından yeniden programlanacağı (Kehanette belirtildiği gibi 2 sarmallı DNA’mız tekrar 12 sarmallı DNA’ya dönüşüyor)
Önsezi ve şifa yeteneğinin ortaya çıkacağını ,
Yeni atmosfer ve ışık için gözlerin değişime uğrayacağı,
90 lı yılların tüm hastalıkları AIDS dahil oratdan kalkacağı,
Yeni doğan bebeklerinse telepatik güçlerinin olacağı.

Değişimin etkileri ise ,
Yorgunluk ve başağrısı ,
Kaslarda ve eklemlerde kramplar ,
Güçlü rüyalar,
Grip benzeri semptomplar’ın ortaya çıkacağını söylüyor.


Zaman hızlanmakta . Yüzlerce yıldır dünyanın nabzı saniyede 7.83 devirdi bu güvenilir bir referans olarak ordu tarafından kullanıldı . 1980 yıllarda rezonans artmaya başladı ve saniyede 12 devire ulaştı . Yani bir gün 24 saat eski zamana göre 16 saate tamamlandı .

Hızlanışı sizde hissediyormusunuz?


Bu hızlanışla ilgili çeşitli ülkeler ve farklı kültür ve inanışlara sahip olan insanların bu konu ile ilgili görüşlerini sizinle paylaşmak istedim .


Dünyadaki çarpıklıkların düzelmesi adına hepimizin böyle bir beklenti içinde olduğuna inanıyorum.

A. Kasım KOÇAK - Türkiye


Varoluşumuzun gerçek amacının ortaya çıkacağına inandığım bu tarih , hepimiz adına bir başlangıcın olduğuna inanıyorum.

Victoria KOREL - Brezilya


İnsanlar bilinen kaderlerini seçmişlerdir.

Reyhan KUKNER - Türkiye


Mayaların takviminin 2012 yılında son bulmasıyla inanılmaz değişimler ve büyük bir yükselişe geçeceğimize inanıyorum . Bu değişimlerin ise ; ekonomi , politika , sosyal ve teknolojik alanda olacaktır.

Lourdes YANES - Uruguay


Konu hakkında hiçbirşey duymadım…Ama eğer bunu söyleyen biri yada birileri varsa bile ben buna inanmam…Hatırlarsanız böyle şeyler ilk defa olmuyor …Sanırım 2000 yılı içinde aynı şeyleri söylüyordu birileri ama hiçbirşey olmadı.

Andrea BAHRİN - Romanya


Ben sadece bilime yani astrolojiye inanırım bu konuda . Ve okuduğum kadarıyla bilim adamları bunun sadece bir saçmalık olduğunu söylemekteler . O yüzden bu tür safsataları pek ciddiye almıyorum.

Olivia JANSEN - Taiwan


Bir yanım yalan diyor , diğer yanımsa herşey olabilir diyor . Kaldıki 2012 ‘ ye kadar yaşayıp yaşamayacağımdan bile emin değilim . Bir şey olacaksa bile umarım dünyanın sonu şeklinde değilde , yeni birşeylerin başlangıcı olur ve dünya daha yaşanılır bir yer olur .

Lili KREGHER - Şili


Bu konuda bir çok şey duydum . Maya takvimine göre 2012 dünyanın sonunu yada yeni bir çağın başlangıcını ifade ediyormuş . Bir grup insan ise adını şimdi hatırlayamadığım bir gezegenin bu tarihte dünyaya çarpacağına inanmaktalar . Bense tüm bu olup bitenlerin insanların olması istedikleri şeylerin dışa vurumu olarak görüyorum . Eğer 4 yıl sonra bir gezegen dünyaya çarpıcak olsa bilim adamları bunu mutlaka görür ve halka duyururlardı . Bence 2012 de bir şey olmayacak . Ve sonrasında 2019 veya başka bir tarih seçilip onun üzerinden spekülasyonlar yapılacak . Herneyse , 2012 de o gezegen bize çarpsa da kimse bu düşündüklerimi yüzüme vuramaz . Çünkü o zaman ortada ne ben kalırım nede onlar .


Andrew JHONSEN - UK


Bu uyanışı sabırsızlıkla bekliyorum . Bilim adamlarının bu konuda ciddi araştırmaları olmakta . Ve çıkan sonuçlar heyecan verici .

Wilian MARGUEZ - İspanya






Yazı

Asu Mansur

Hiç yorum yok: